maatschappelijk werkster


maatschappelijk werkster 1.0

vrouw die voor haar beroep mensen in maatschappelijk en sociaal opzicht begeleidt en in probleemsituaties ondersteunt

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een maatschappelijk werkster…

is een persoon

      Algemene voorbeelden


      Een paar maal per jaar ging er bij ons een brief de deur uit en waarachtig, op een dag kregen wij bezoek van een maatschappelijk werkster van de Voogdijvereniging.

      Het verrotte leven van Floortje Bloem, Yvonne Keuls,

      Gedurende het eerste jaar na zijn vrijlating (8 april 1992) had Dutroux één keer per maand een gesprek met een maatschappelijk werkster [...]. De rapporten van die ontmoetingen zijn zo summier dat vermoed kan worden dat de gesprekken weinig om het lijf hadden. In ieder geval gingen de sociale werksters niet op het terrein controleren hoe Dutroux leefde. Geen wonder met een gemiddelde werklast van 64 begeleidingen en 68 maatschappelijke enquêtes per sociaal assistent.

      De Standaard,

      Zo boden maatschappelijk werksters van Hoogovens hulp aan werknemers met problemen in huiselijke kring: een ziek kind, een overspannen vrouw, een echtgenoot die te veel alcohol dronk.

      NRC,

      Blijf van m'n lijf heeft 43 bedden, na opname start de individuele en groepsgerichte begeleiding [...]. Gedurende de opname leven vrouwen en kinderen samen met andere gezinnen in de leefgroep. Dit samenleven wordt begeleid door de leefgroepwerksters. De maatschappelijke werksters begeleiden de gezinnen bij hun specifieke hulpvragen.

      http://www.vrouwenopvang-nbr.nl/BVML.htm

      Afstand doen: De vrouw die van plan is haar baby af te staan en die aan haar omgeving niets wil laten weten van haar zwangerschap en/of bevalling, doet er goed aan zo tijdig mogelijk daarover te praten met een maatschappelijk werk(st)er van de Fiom.

      http://www.adoptie.net/frame/at.htm